Persondata

Når du besøger Skrot.dk er dine personlige oplysninger i sikre hænder.
Alle dine personlige oplysninger bliver opbevaret med stor sikkerhed og er i overensstemmelse med EU's persondataforordningen.

Formålet med Skrot.dk's persondatapolitik er at forklare, hvordan vi indsamler, behandler og beskytter personoplysninger. Denne politik fastsætter regler om behandling af personoplysninger med henblik på beskyttelse af individets rettigheder og i overensstemmelse med databeskyttelseslovgivningen.

For at kunne levere vores ydelser til kunderne indsamler vi en række personoplysninger og derfor anser vi os for dataansvarlige, hvilket betyder, at vi er forpligtet til at beskytte fortroligheden, integriteten og tilgængeligheden af vores kunders, medarbejderes, leverandøres og samarbejdspartneres oplysninger, herunder personoplysninger. 

Typer af informationer, som vi indsamler
Vi samler oplysninger om vores medarbejdere, leverandører, kunder og samarbejdspartnere. Vi har udarbejdet fortegnelse i henhold til EU-persondataforordningen samt vejledning fra Datatilsynet. Fortegnelsen indeholder alle behandlinger, som vi er ansvarlige for.

Vi indsamler løbende aggregeret, ikke-personlig information, mens du besøger vores hjemmeside.
Indsamlingen af disse oplysninger foretages vha. cookies, som forklaret i vores Cookiepolitik.
Der kan være tale om antal besøg på hjemmesiden, hvilke sider der bliver besøgt, typen af webbrowser mm.
Vi indsamler også automatisk oplysninger om dig. Vi indsamler automatisk oplysninger om, hvordan du bruger vores websteder og mobile applikationer, hvilke områder på vores websteder du besøger samt oplysninger om din computer eller mobile enhed, herunder din IP-adresse, enheds-id, fysiske placering, browser- og operativsystemtype og henvisende URL-adresser. Disse oplysninger er nødvendige for at kunne levere individualiseret og lokationsbaseret indhold og analysere webtrafik, løse problemer, forhindre svindel og forbedre vores tjenester.

Formål af lovlighed af vores behandling af personoplysninger
Personoplysningerne behandles og arkiveres i forbindelse med:

  • Personaleadministration, herunder rekruttering, ansættelse, fratrædelse og udbetaling af løn og andre ansættelsesrelaterede opgaver.
  • Stamdata for kunder i forbindelse med levering af varer. Oplysningerne indsamles enten med det formål at kunne levere den bestilte ordre, eller til brug for interne markedsundersøgelser og statistik, eller at kunne tilsende nyhedsbreve, såfremt du har anmodet om dette. Oplysningerne kan også blive brugt med det formål at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside.
  • Stamdata for leverandører samt rekvisitioner og køb.
  • Kontrakter

    Vi har udarbejdet en fortegnelse hvor alle personoplysninger er noteret, deres formål og lovhjemmel. Personoplysningerne bruger aldrig til andre formål end de listede. Vi indsamler ikke flere personoplysninger end nødvendigt i forhold til opfyldelse af formålet.

Videregivelse
De oplysninger som du har afgivet til os, bliver behandlet koncerninternt i Skrot.dk, herunder 'Brande Metalkøb ApS' eller af eksterne databehandlere. Disse er altid undergivet vores instruktion. Personoplysningerne gives ikke videre uden dit samtykke. Vi hverken videregiver eller sælger på ingen måder oplysningerne videre til tredjemand og vi registrerer ingen personfølsomme oplysninger.

Opbevaring og sletning
Skrot.dk har truffet alle de nødvendige organisatoriske og tekniske foranstaltninger for at beskytte personoplysningerne som vi er ansvarlige for. For at leve op til forordningens princip om rimellighed har vi indført følgende overordnede retningslinjer for opbevaring og sletning af personoplysninger:

  • Personoplysninger opbevares i fysiske mapper.
  • Personoplysninger opbevares i it-systemer.
  • Personoplysninger opbevares ikke længere, end hvad der er nødvendigt for formålet med behandlingen.
  • Personoplysninger for medarbejdere slettes fem år efter end ansættelse og personoplysninger om ansøgere slettes efter seks måneder.

Datasikkerhed
Derudover har vi indført følgende sikkerhedsforanstaltninger:

  • Kun de medarbejdere som har arbejdsbetinget behov for adgang til personoplysninger, har adgang uanset om det handler om personoplysninger opbevaret fysisk eller elektronisk.
  • Vi har naturligvis installeret firewall og antivirusprogram på alle vores computere. Samtidig er alle computere beskyttet med brugernavn og personligt password. Desuden sørger vi ved udsmidning at sørge for professionel sletning af personligoplysninger.
  • Personoplysninger i papirform slettes altid ved makulering.
  • Personoplysninger der indeholder cpr-nr opbevares aflåst.
  • Alle eksterne harddiske, usb-nøgler mv. opbevares aflåst.
  • Alle medarbejdere skal modtage instruktion i, hvad de må gøre med personoplysninger samt, hvordan personoplysninger skal beskyttes.

Rettigheder
Når vi behandler dine personlige oplysninger, har du som registreret følgende rettigheder:

  • Retten til at få indsigt i de oplysninger vi behandler om dig
  • Retten til at få berigtiget urigtige oplysninger om dig eller få fuldstændiggjort ufuldstændige personoplysninger
  • I særlige tilfælde at bede om at få slettet oplysninger om dig
  • I visse tilfælde at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset
  • I visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk
Ved anmodninger om indsigt, berigtigelse, sletning, begrænset handling eller indsigelse, skal dette sendes til Skrot.dk på e-mail kontakt@skrot.dk.

Brud på persondatasikkerheden
I tilfælde af brud på persondatasikkerheden, anmelder virksomheden hurtigst muligt og inden 72 timer bruddet til Datatilsynet. Direktøren er ansvarlig for, at dette sker. I anmeldelsen beskrives bruddet, hvilke grupper af personer, det vedrører og, hvilke konsekvenser bruddet kan få for disse personer samt, hvordan Virksomheden har eller vil afhjælpe bruddet. I tilfælde, hvor bruddet indebærer en høj risiko for de personer, om hvem Virksomheden behandler personoplysninger, vil Virksomheden endvidere underrette disse. Virksomhedens dokumenterer alle brud på persondatasikkerheden og listen/dokumentationen herfor opbevares på virksomhedens servere.

Sådan opbevares og håndteres dine personlige oplysninger

Når du sender en mail til kundeservice
Når du kontakter os pr. e-mail slettes din e-mail så snart den er besvaret.
*Dette er ikke gældende, når du laver en reklamation pr. e-mail.

Retten til at blive glemt
Som registreret hos Skrot.dk, har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i, hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter Persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til Smartdog via e-mail: kontakt@skrot.dk.
Persondataloven foreskriver at du altid har 'ret til at blive glemt', hvilket vi naturligvis efterlever.
Du kan altid sende en mail til kontakt@skrot.dk og bede om at få dine personlige oplysninger slettet.

Din ret til information
Du har altid ret til at anmode om en gratis, skriftlig information om hvilke personlige data vi har gemt om dig.
Såfremt rettelser eller sletning af disse data vil være nødvendige, vil dette bliv udført straks efter din anmodning.
Såfremt du ønsker yderligere information eller har spørgsmål omkring dine personlige data, kan du altid kontakte vores kundeservice pr. mail på kontakt@skrot.dk.

Dine oplysninger er krypteret (SSL)
Ved Skrot.dk har vi en krypteret hjemmeside, som sikrer dine personlige oplysninger bedst muligt.
Vores hjemmeside har et integreret SSL-certifikat (denne grønne hængelås, som du kan se til venstre for hjemmesideadressen i browseren), som krypterer dine personlige oplysninger når du handler ved os.
Dine personlige oplysninger som f.eks. navn, adresse, mobilnummer, bankforbindelse og kreditkortnummer bliver optimalt beskyttet imod manipulation og misbrug.

Logstatistik
Vi bruger en logstatistik på Skrot.dk, hvilket betyder, at et statistik-system opsamler information, som kan give et statistisk billede af, hvor mange besøgende vi har, hvor de kommer fra og hvor på websitet det forlades mv.
Logstatistikken anvendes med det formål, at optimere og forbedre brugeroplevelsen og selve hjemmesiden.

Google Analytics
Skrot.dk anvender Google Analytics, som er en tjeneste der leveres af Google Inc.
Google Analytics anvendes til webanalyser, som bliver lavet via cookies. Disse webanalyser hjælper med at analysere hvordan du som bruger anvender vores hjemmeside.

Google Analytics anvendes med det formål, at optimere vores hjemmeside og brugeroplevelsen ved besøg på hjemmesiden.
Oplysninger som generes til Google Analytics via cookies (herunder din IP-adresse) sendes til og opbevares på Googles servere i USA.