Genbrug er guld

Genbrug er guld

Produkthandlere, skrothandlere, jernværker, metalfabrikker, er bare nogle af de aktører og navne man støder på, når man snakker om hvilke virksomheder der befinder sig indenfor genvindingsindustrien.
Genvindingsindustrien beskræftiger utroligt mange mennesker, som både indsamler, sorterer, behandler og smelter metal til genbrug.

Genbrug er guld

Man kan sagtens få indtrykket af, at affald eller skrot ikke har nogen værdi. Dette er dog langt fra tilfældet. Specielt ikke når man taler om metal.
Der er en stor mængde af danske virksomheder, som netop beskæftiger sig med indsamling, sortering og omsmeltning af metal. For mange af disse virksomheder, kan det også være en fornuftig forrretning.
Vi lever nemlig i en 'brug og smid væk kultur', hvor mængden af affald og skrot er stigende og samtidig større end nogensinde før.
Samtidig er kvaliteten er det metal man kan omsmelte og genbruge på kvalitetsmæssig højde med nyt metal.
Dette kombineret med at genbrug er godt for miljøet, gør det kun til en bedre og mere spændende forretning.

Kobberpriserne er stigende

En stor del af det metalaffald som kommer fra de danske husholdninger indsamler man via genbrugspladser eller storskrald.
Det er dog interessant at bemærke, at flere kommuner grundet de stigende kobberpriser er begyndt at indsamle elkabler separat på genbrugsstationer, hvor de tidligere bare kom i den blandede metalkasse. Dette er netop en effekt at de stigende kobberpriser, da virksomhederne derfor ikke skal bruge tid på at sortere kablerne fra og man dermed kan spare en del tid og penge.
Der er en markant årsag til de stigende kobberpriser og det er helt simpelt, at mængden i naturen er faldende. Derfor bliver det sværere og sværre at udvinde kobberet.

Hvor kommer de største mængder metal fra?

Den klart største mængde af metal kommer fra de danske maskinfabrikker, autoværksteder, håndværkere og produktionsvirksomheder, som forarbejder ting i metal.

Disse virksomheder kan med fordel lave faste aftaler med produkthandlere og skrothandlere, som kan afhente og varetage deres jern og metal.
Skrothandlerne betaler virksomhederne for deres skrot, hvilket kan være en meget lukrativ forretning for disse virksomheder.

Virksomhederne kan bla. "sælge" aluminium, jern, kobber, kabler, messing, bronze, rustfrit stål, bly, zink, el-motorer, autoskrot og meget meget mere.
Som virksomhed kan du med fordel kontakte en skrothandler, som kan give dig grundig vejledning og rådgivning. Langt de fleste virksomheder bliver overraskede over hvor mange penge de rent faktisk kan få for deres skrot.